zondag 17 maart 2013

Een zee van tijd in de 2de graad

Ook in het 3de en 4de leerjaar kunnen we de jeugdboekenweek niet laten passeren: het thema 'een zee van tijd' geeft ons de tijd om stil te staan bij een heel aantal leuke verhalen.
Maandagochtend vertrokken we naar de bieb om Lowie te helpen terug naar onze tijd te kunnen reizen. Alle klassen over heel Galmaarden moeten hieraan meehelpen. Wij zorgden ervoor dat hij toch al in de Middeleeuwen is geraakt aan de hand van boeiende opdrachten die we natuurlijk zelf moesten zoeken in de vele boeken in de bieb.





De juf zorgde ook dagelijks voor een verhaaltje van kikker en pad. Daarvoor moesten we eens een lijstje meebrengen en zelfs zaadjes. Want kikker en pad die zingen zelfs voor hun zaadjes opdat ze zouden groeien. Dus met de lente in het vooruitzicht, kregen we ook al de zaaikriebels. Zingen zagen we toch niet zo goed zitten, maar we zullen onze plantjes wel goed verzorgen. Hopelijk groeien ze goed...

We maakten ook een schilderij over onze eigen interpretatie van 'een zee van tijd' en we mochten een tekening maken of een verhaal schrijven over kikker en pad. Het talent van 3 en 4 kwam weer volop naar boven!

Nog fijne schrijf- en tekenkriebels gewenst, 3 en 4c en juf Katleen

Wat een leuk boek! (deel 2)

Tijdens het thema 'Wat een leuk boek!' hebben we heel veel leuke verhalen gehoord.
Elke dag vertelden een aantal kinderen hun allerliefste verhaaltje.
We maakten een echte bib in de klas. De kinderen van de derde kleuterklas tekenden pictogrammen bij de boeken, elke kleuter kreeg een eigen bib-kaart. Je mocht 3 boekjes meenemen en de' bibliothecaris ' noteerde alles netjes.
We kregen taakjes en de kinderen van de derde kleuterklas kregen een echt takenboekje.
Zij maakten ook een eigen boekje.





 We legden de boeken van groot naar klein en van klein naar groot, van dik naar dun en van dun naar dik. We bouwden piramides met de boeken maar bouwden ook omgekeerde piramides.


 We luisterden naar verhaaltjes op de radio.


 Bernd vertelde het verhaal: ' Bah, eieren!'
 Catharina vertelde het verhaal van Tip de muis is een beetje bang.
 Stan en Marco maakten uit plasticine Stanneke sneeuwmanneke, naar het lievelingsboek van Stan.
 Marco vertelde het boek 'Op zoek naar het monster.'
 Stan vertelde het boek van de Leeuwenkoning.
 Jorik vertelde een boekje van Bumba.
 Celle vertelde een boekje van Musti.
 Amani vertelde het verhaaltje van Krekel en je kon krekel echt horen!
 Katlijn vertelde allemaal korte verhaaltjes.
 We hadden heel wat boeken in de klas. Boeken voor baby's, eerste leesboekjes, boeken voor mama en papa, sprookjesboeken, informatieboeken, atlas,...
Vooral de atlas viel enorm in de smaak bij de kinderen.
 De kinderen van de derde kleuterklas kregen als opdracht: 'Maak een verhaaltje over een auto, je moet minstens 4 blaadjes hebben en je mag echt fantaseren!'.
Er zijn prachtige verhaaltjes gemaakt. Niet iedereen heeft in de klas het verhaaltje kunnen brengen. Daarom kregen ze vrijdag hun eerste huistaakje mee naar huis. Ze moeten allemaal hun verhaal aan mama en papa vertellen.

 Cijfers maken van magneetblokken.



 Jilke vertelde het  van Tip de muis is jarig.
 Kato vertelde een verhaal van Mega Mindy.
 Bram bracht het verhaal van de wolf en de biggetjes.

Dansexpressie in het Baljuwhuis voor de kindjes van 1 en 2C...

Op vrijdag 15 maart trokken de kinderen van 1 en 2C en juf Ulrike erop uit voor een voormiddagje dansexpressie in het Baljuwhuis.

De kinderen werden ondergedompeld in de wereld van de 'jungle'.

Naast het horen van een prachtig verhaal, het uitvoeren van 'junglemoves', het aanleren van een echt junglelied en nog zoveel meer... konden de kinderen zich uitleven op echte junglemuziek.

Het was een fijne voormiddag, we hebben er van genoten! Hopelijk volgend jaar opnieuw...















Juf Ulrike en de kindjes van 1 en 2C