dinsdag 31 mei 2016

Spreekbeurtjes in de tweede en derde kleuterklas!

De kleuters mochten elk een spreekbeurtje houden. Het onderwerp: dit kan ik heel goed!
Het werden boeiende gesprekjes!

Céleste kwam vertellen over haar gebroken arm. Ze had samen met haar mama een grote tekening gemaakt. Daarop konden de kinderen zien wat er allemaal gebeurde toen Céleste haar arm had gebroken. Ze had ook haar eerste gips mee om eens rond te geven. Dankjewel Céleste voor de mooie uitleg.





Gaëlle vertelde ons dat ze heel goed kan turnen. Ze vertelde ons wanneer ze gaat turnen, wat ze daar allemaal doet , welke kledij ze daarvoor nodig heeft en ze demonstreerde ons een koprol voorwaarts en koprol achterwaarts. Ze had ook leuke foto's mee van hun optreden.  Dankjewel Gaëlle.

 Mattis vertelde dat hij heel goed kan springen op de trampoline. Omdat wij natuurlijk geen trampoline in de klas hebben bracht Mattis mooie foto's mee van al zijn verschillende sprongen. Hij vertelde ook dat hij veel heeft geleerd heeft van zijn grote broer en zus. Dankjewel Mattis.

 Roos vertelde ons dat zij al heel goed paard kan rijden. Meestal op een klein paard maar soms al eens op een groot paard. Ze bracht een aantal attributen  en foto's mee om te tonen. Dankjewel Roos.




 Floor vertelde ons dat zij heel goed vliegtuigen kan vouwen. En ze leerde alle kinderen hoe je dat moet doen. Iedereen kreeg een blad papier en potloden om dat blad mooi te versieren. Daarna vouwden we het vliegtuig stap per stap en op het einde kreeg hij nog een leuk lintjesstaart. Het resultaat was zeer leuk. Dankjewel Floor om ons dit te leren.







 Rien vertelde ons over zijn knuffel uilen die elke dag bij hem mogen slapen. Hij stelde ze aan ons voor en beschreef elke specifieke eigenschap van dat bepaalde knuffeluiltje. Zo was er eentje die muziek maakt! Maar Rien wist ook heel veel te vertellen over de echte uilen. Waar ze leven, over hun ogen en scherpe klauwen en nog veel meer. Dankjewel Rien voor de zeer leerrijke spreekbeurt.

 Bram vertelde ons dat hij heel goed en heel graag voetbalt. Hij speelt meestal samen met zijn mama en papa maar ook op de speelplaats met zijn vriendjes voetbalt hij vaak. Hij is ook grote Fan van de Rode Duivels. Dankjewel Bram

Samuel vertelde ons dat hij een hele grote dierenvriend is. Hij gaat dan ook vaak naar Paria Daiza om alle dieren daar te gaan bezoeken. Thuis heeft hij ook veel dieren. Honden, poezen, paarden en pony's. Jammer genoeg had Samuel deze week minder leuk nieuws. Marie, het grote boerenpaard die vaak in de weide naast onze tuin staat, was gestorven. We missen Marie. Ze kwam altijd goeiendag zeggen tegen ons toen we in onze tuin speelden. Samuel had veel foto's mee. Dankjewel voor de mooie spreekbeurt Samuel. 

 Ruben bracht zijn allerliefste boek mee naar de klas en toonde alle leuk prenten en vertelde ons wat er allemaal gebeurde in het boek. Dankjewel dat we mochten meekijken in jouw mooi boek Ruben!




Fien kreeg een nieuwe vriendenboek. Ze houdt heel erg van haar vriendjes in de klas,
en gaat iedereen er een keer laten in schrijven. Dank je wel Fien.

Basile had heel wat voetbalspullen mee. Basile speelt voetbal in een voetbalclub en daar is
hij heel fier op. Zo had hij ook een beker mee. Deze beker gaat elke week met een andere speler mee naar huis. Dank je wel Basile

Jildaz nam zijn krokodil mee naar school. Dit is zijn lievelingsknuffel. Hij vertelde
over krokodillen. Hij vindt dat hele mooie dieren. 'Een beetje gevaarlijk,
maar je moet er af blijven': zei hij. Dank je wel Jildaz

Bo doet ballet. Ze had haar balletboek en balletjurkje mee. Bo zou er uren over kunnen babbelen.
Ze gaat heel graag naar de balletles. Dansen en babbelen met haar vriendinnetjes! Dank je wel Bo.

Elien vertelde over haar dieren die ze thuis heeft en die ze ook zelf mag verzorgen. Ze had een soort kam mee, waarmee ze haar pony borstelt. Elien vertelde ook dat ze toen ze nog klein was de kuikentjes al zelf durfde eten te geven. Ze was niet bang van de dieren. Dank je wel Elien

Paulien vertelde dat ze heel graag knutselt. Ze maakte thuis een supergroot kunstwerk waarover ze dan in de klas vertelde.

Luna vertelde ons dat ze heel goed kan puzzelen. Ze maakt zelfs puzzels van 200 stukken. Ze kan er zich uren mee bezig houden. Dank je wel, Luna!





maandag 30 mei 2016

28 mei: superheldendag

Het schoolfeest op 28 mei was een superheldhaftige dag met prachtige optredens van al onze helden!
Bravo aan alle leerlingen die het super gedaan hebben!
Dankjewel aan alle leerkrachten, oudercomité en helpende handen om er samen een stralende dag van te maken!