dinsdag 4 juni 2013

Met de 1ste en de 2de graad op schoolreis naar 'de grotten van Han'

Op dinsdag 4 juni trokken de leerlingen en juffen van de 1ste en 2de graad erop uit naar 'de grotten van Han'. Met de bus vertrokken we rond 8u voor een fijne dag in Han.

Na een busreis van ongeveer 2u en 30 min kwamen we aan onder een stralende zon en helderblauwe lucht. We namen het busje en trokken doorheen de wilde natuur, met jawel, wilde dieren. We konden de dieren vanop een veilige afstand bekijken en bestuderen. Na een rondleiding van ongeveer 1uurtje,  genoten we van ons lunchpakket.










Eenmaal onze buikjes gevuld, mochten de kinderen ravotten in de nabijgelegen speeltuin. Als laatste activiteit trokken we met het treintje naar de grotten van Han. Hier keken we met z'n allen heel hard naar uit! En het was de moeite waard! Een gids begeleidde ons doorheen de grotten en bracht ons naar een open plaats waar een mooi licht- en klankspektakel plaatsvond. Op die manier werd de eigenheid en schoonheid van de grotten in de kijker gezet.





Als afsluiter van een fijne dag mochten de kinderen opnieuw in de speeltuin ravotten...

Moe, maar voldaan keerden we terug richting Galmaarden.

juf Ulrike, juf Katleen en juf Elien
















zondag 2 juni 2013

Vertellen over papa.

Elke dag zijn er een paar kindjes die mogen vertellen over hun papa.
Bram mocht als eerste starten en hij vertelde dat zijn papa met de vrachtwagen kan rijden en dat hij heel graag in de tuin werkt en voor de dieren zorgt en dat Bram hem daar mag bij helpen.
 Jilke vertelde dat haar papa maaltijden brengt bij de oudere mensen die niet meer zelf kunnen koken. ze vertelde ook zij en papa vaak samen naar de tv kijken.
 Bernd vertelde dat zijn papa huizen bouwt en dat ze samen vaak in de tuin werken of gaan fietsen.
Amani vertelde dat haar papa ook huizen bouwt en dat hij voor haar een hele mooie kamer heeft gemaakt in het roze en groen. Ze vertelde ook dat haar papa een hele, hele lieve papa is.
 Jorik vertelde dat zijn papa betonnen vloeren legt in de huizen en dat ze vaak zotte spelletjes spelen.
 Matteo vertelde dat zijn papa projectleider is. Samen gaan ze vaak fietsen, werken in de tuin en spelletjes spelen.
 Imke vertelde dat papa in de colruyt werkt. papa speelt heel vaak met haar.
 Marco vertelde dat papa zorgde dat de winkels allemaal genoeg jeansbroeken hadden om te verkopen.
Samen gaan ze vaak fietsen en voetballen.
 Kaatje haar papa moet elke dag werken achter de computer. Samen spelen ze heel vaak leuke spelletjes en gaan ze soms fietsen.
 Stan vertelde ons waar de foto genomen was en dat papa en stan op dat moment een beetje zottekes aan het doen waren. Hij vertelde dat papa hun huis heeft gemaakt. Samen gaan ze heel vaak fietsen en papa speelt vaak zotte spelletjes met hem.
 Stan vertelde dat hij en zijn papa vaak gaan fietsen en dat ze samen vaak in de tuin werken. Hij vertelde ook dat de foto genomen was aan zee en dat mama de foto had genomen en dat ze op een heel speciale fiets gingen fietsen.
 Roosje vertelde dat zij  en haar papa vaak werken in de tuin en samen zorgen voor de dieren in de tuin.
 Kato vertelde dat haar papa en mama werken in de vlieghaven. Ze vertelde ook dat ze een hele lieve papa heeft want dat hij heel vaak met haar speelt.Ze mag ook vaak met papa op een paard rijden die niet zo groot is.
 Ide vertelde dat haar papa les heeft aan grotere kinderen. Ze vertelde dat ze met papa soms gaat paardrijden en dat ze samen voor de paarden zorgen. Ze had verschillende foto's mee.

Dit zijn maar korte stukjes die de kinderen verteld hebben want ze vertelden echt honderduit over papa.