zaterdag 4 oktober 2014

Hiep hiep hoera voor Ilya!

Ilya werd 5 jaar en dat hebben we gevierd met appel-cupcakes en et fruitsap. Ilya bracht ook een zeer leuk geschenkje mee voor in de klas. 
Dankjewel Ilya!





Robijn en Pompom Jarig!

Ook Robijn, de klaspop van de 2de kleuterklas en Pompom, de klaspop van de 3de kleuterklas waren jarig en dat werd gevierd in de klas.












donderdag 2 oktober 2014

Muziekvoorstelling 'muziek voor groene ridders'

Vandaag gingen we met 3 en 4c naar de muziekvoorstelling 'muziek voor groene ridders'. Niet alleen de muzikanten lieten hun talent vandaag zien, maar ook het schrijftalent van onze leerlingen kwam vandaag aan bod: lees maar wat zij ervan vonden...


We zijn 3 en 4 c en moesten nog een paar minuten aan het werk. Toen kwam de bus en stapten we op. We babbelden en kwamen nog wat te vroeg aan. We aten nog een koekje of een fruitje en toen kwamen de klassen van Moerbeke en Viane. Daarna gingen we naar binnen. We wachten nog even en daar waren Herman en Rosita. Ze stonden daar en toen begon het liedje...
Artur, 4c

We zijn naar een voorstelling in het Arjaantheater gegaan. Ik vond het supertof. Het was een concert met instrumenten gemaakt van afval. Ik heb ideeën gekregen om zelf ook een instrument te maken.
Luik, 3c

Een hele boel spullen met kapotte dingen, allemaal herbruikt. Zoals een pomp, een skistok, een kruk … Opeens moesten we onze ogen toedoen en moesten we raden welk instrument het was. Het bleek een rietje te zijn.
Evita, 4c

Ik vond het leuk toen Herman met een blik aan een touwtje trok. Er kwam een geluid uit zoals bij de tandarts. Het was grappig toen hij met de zaag en een vioolstok op de zaag speelde en zo muziek maakte. Ik vond het heel leuk.
Nessa, 3c

Ik hou van muziek, ik kan niet zonder. Ik vond het zo leuk. Er waren grappige dingen. Ze gebruiken alles wat ze zien en ze hebben leuke ideeën. Ze kunnen goed knutselen.
Kenaya, 3c

Opeens begint het met een doedelzak. Herman maakte dit uit een plastieken handschoen en buizen. Ze gebruikten ook dansende en zingende popjes, een zaagviool en allerlei soorten muziekinstrumenten. Heel leuk hè!

Jiaming, 3c










zondag 28 september 2014

Pompom is jarig!

De voorbije 2 weken werkten we rond het thema 'Pompom is jarig'!
Het waren 2 weken van veel feest vieren maar ook van leren en spelen.
We telden de kaarsjes en leerden de juiste cijfertjes, we leerden een liedje en een versje, we maakten een taart uit papier, we maakten onze kroon, we leerden de lettertjes 'F' van feest en 'J' van jarig. En er zitten in de derde kleuterklas heel wat kindjes van wie de naam begint met de 'J' van Jarig :)
In de poppenhoek was er wel elke dag een poppetje jarig en onze klas was 2 weken lang versierd met allerhande slingers.
Het waren 2 super-leuke weken.






Knippen, schilderen, spatten, prikken, het juiste cijfertje zoeken. Onze kroon maken was heel veel werken. 





Wat kun je allemaal doen met stokjes? Gekke vormen maken...maar vooral veel muziek maken. Luide muziek...maar ook heel stille muziek!







Juf Ulrike kwam met de kleine Félice eens op bezoek in ons klasje.





 Zelf een vlaggetjes- slinger maken in de poppenhoek en ballonnen opblazen.

 Onze kronen werden bestempeld met ballonnen. Dat was superleuk!






Op donderdag was het Robijntje zijn verjaardag en op vrijdag was het Pompom zijn verjaardag. Deze foto's volgen nog.