zondag 17 maart 2013

Een zee van tijd in de 2de graad

Ook in het 3de en 4de leerjaar kunnen we de jeugdboekenweek niet laten passeren: het thema 'een zee van tijd' geeft ons de tijd om stil te staan bij een heel aantal leuke verhalen.
Maandagochtend vertrokken we naar de bieb om Lowie te helpen terug naar onze tijd te kunnen reizen. Alle klassen over heel Galmaarden moeten hieraan meehelpen. Wij zorgden ervoor dat hij toch al in de Middeleeuwen is geraakt aan de hand van boeiende opdrachten die we natuurlijk zelf moesten zoeken in de vele boeken in de bieb.





De juf zorgde ook dagelijks voor een verhaaltje van kikker en pad. Daarvoor moesten we eens een lijstje meebrengen en zelfs zaadjes. Want kikker en pad die zingen zelfs voor hun zaadjes opdat ze zouden groeien. Dus met de lente in het vooruitzicht, kregen we ook al de zaaikriebels. Zingen zagen we toch niet zo goed zitten, maar we zullen onze plantjes wel goed verzorgen. Hopelijk groeien ze goed...

We maakten ook een schilderij over onze eigen interpretatie van 'een zee van tijd' en we mochten een tekening maken of een verhaal schrijven over kikker en pad. Het talent van 3 en 4 kwam weer volop naar boven!

Nog fijne schrijf- en tekenkriebels gewenst, 3 en 4c en juf Katleen

Geen opmerkingen: