dinsdag 16 oktober 2012

Het bos in de herfst...

Op dinsdag 16 oktober trokken juf Ulrike en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar met de bus naar het Raspaillebos te Grimminge.

Na een stevige wandeling (parking Helix tot aan het bos) konden we de schoonheid van het bos al bewonderen aan de buitenkant. De bomen waren kaal, maar de afgevallen blaadjes vormden een immens kleurentapijt.

Eenmaal in het bos,  leerden we over verschillende herfsverschijnselen. Paddenstoelen, afgevallen blaadjes, vruchtjes van bomen, ... konden we bestuderen. Zo keken we onder enkele hoeden van verschillende paddenstoelen. Is het een plaatjes- of buisjeszwam? We wisten het onmiddellijk door het gebruik van een spiegeltje. We voelden ook de ruwheid van de schors aan en konden de schors overtekenen met waskrijtjes. Het resultaat was verbluffend mooi! Deze werkjes kunnen binnenkort bewonderd worden op onze school.

Hiernaast hebben we even tijd vrijgemaakt om onze ogen te sluiten en enkel te luisteren naar de geluiden binnen het bos. Wat horen we? Blaadjes en vruchtjes die van de bomen vallen, de wind, ... zaten in het antwoordenpakket.

Na een namiddagje leren over 'het bos' keerden we met een tevreden gevoel terug naar onze kleine, fijne school!

Juf Ulrike en de kinderen van 1 en 2C