zaterdag 23 november 2013

Konijn op bezoek

Ons nieuwe thema van mundo gaat over 'welkom in het park'. We hebben het over de dieren, de planten en de bomen die we in het park zien. We begonnen met het konijn. En Florian die wou graag zijn eigen konijn meebrengen om 'ns goed naar de delen van het konijn te kunnen kijken. En zo gezegd zo gedaan. Dankjewel Florian en mama van Florian om hiervoor te zorgen.
Het was extra leerrijk met levendige konijnen in de klas.

3 en 4c







dinsdag 19 november 2013

Samen naar bib.

Vandaag zijn we met de kleuters van de 2de en 3de kleuterklas en de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar samen naar de bib gegaan.
Iedereen mocht 1 boekje zoeken in het thema van de Sint, speelgoed en/of de winter.
Toen we terug kwamen vertelden juf Ulrike en Juf Geertrui een leuk verhaal over de Mijter van de Sint.
Dit is al een leuk voorproefje op de komende 2 weken want dan werken juf Ulrike en Juf Geertrui allebei rond de Sint en zijn Zwartepiet.

 















 De juf leeft zich helemaal in in het verhaaltje ;-)



 De kinderen luisteren allemaal heel gespannen. 
Hoe zou het aflopen met de Mijter van de Sint!!






maandag 18 november 2013

"Dolle pret in Technopolis"

Op donderdag 14 november trokken de 2de en de 3de kleuterklas en het 1ste en het 2de leerjaar er op uit voor een dagje 'dolle pret in Technopolis'. We speelden en experimenteerden in het doe-centrum waar we allerhande opdrachten konden uitvoeren binnen thema. Zo brachten we een bezoekje aan het bouwcentrum, de winkel, de garage, de pizzeria en de bank. In deze bank konden we zelfs gepersonaliseerde bankbiljetten maken met onze foto erop! Wat was dat fijn!

Onder de middag lunchten we samen gezellig in de refter van het doe-centrum. Na de middagpauze speelden we erop los, want we wisten dat het laatste uurtje was ingezet in dit heus speelparadijs...

Een dagje om nooit meer te vergeten!

Juf Geertrui, Juf Ulrike en Juf Conny