maandag 19 mei 2014

Was ik ook zo'n kleine baby?

Eindelijk, we hebben er zo lang over gepraat en nu was het zover. We leerden in ons klasje over 'de baby'. Juf Ulrike kwam haar bolle buikje tonen en we mochten eens voelen of we haar baby'tje konden voelen bewegen. Maar neen... ze was muisstil. De juf vertelde dat haar kindje wel heel erg veel begint te bewegen als juf Ulrike in haar bed ligt. Overdag wordt haar kindje de hele tijd in slaap gewiegd doordat de juf altijd zo druk bezig is.


Juf Eline kwam op bezoek met Korneeltje. Hij dronk een beetje melk bij zijn mama en daarna kreeg hij een verse luier.Hij kreeg met een lepeltje ook een beetje vitamientjes. Dat vond Korneel niet zo leuk. Daarna toonde hij wat hij al geleerd had. Als hij op zijn buikje ligt kan hij al zijn hoofdje opheffen. Flink zo Korneel en hij kreeg van de hele klas een groot applaus.






De derde kleuterklas weefden een dekentje. Niet simpel hoor!
poppetjes wassen in het bad.
En natuurlijk ook taakjes maken.
De juf vertelde ook een leuk verhaaltje. Ook de babydieren doen veel dingen net als wij. Ze worden gewassen, net als wij? Ze moeten pipi doen, net als wij? ze slapen, net als wij? ...
Dit zorgde soms voor de nodige hilariteit!




Kijk eens hoe goed er voor de baby'tjes in de klas wordt gezorgd.







Samen luisteren naar een luisterverhaal.



Waar komt die baby nu toch vandaan? alles werd netjes verteld in het boekje waar Kaat en Jilke in kijken.
Ons liedje van de maan kwam uit het boekje van kleine en grote beer. Noor had het herkent en bracht het boekje in miniformaat mee naar de klas. Ze heeft het ons zeer mooi verteld.
Als echte mama's op stap met de kinderwagen.