donderdag 4 september 2014

Het Koninklijk paleis

Op donderdag 4 september trokken we met de 2de graad naar het Koninklijk paleis van Brussel. Een vlotte treinreis en een beetje stappen door Brussel bracht ons al snel bij het enorme paleis. Het was de moeite waard om al die grote kamers vol schilderijen, wandtapijten en prachtige lusters te bewonderen.
Na de pick-nick in het park trokken we nog heel even door hartje Brussel. We bezochten de grote markt en Manneke Pis en kregen een heerlijke Belgische wafel getrakteerd.
Het was een onvergetelijke dag!
3 en 4c













woensdag 3 september 2014

Meters en peters

Vandaag kregen de peuters en de kleuters van de eerste en tweede kleuterklas een meter of een peter.
Meters en peters zijn jongens en meisjes uit het 5de en 6de leerjaar. Zij krijgen elk een kleuter toegewezen die ze  kunnen helpen waar het nodig is of gewoon gezellig mee spelen.







Een betoverende eerste schooldag

De eerste schooldag was er een vol magie.
De kinderen kwamen verkleed in een sprookjesfiguur om de verloren gelopen sprookjesfiguren terug naar hun sprookjesbos te kunnen brengen aan de hand van een betoverende spreuk. Het was niet gemakkelijk om de juiste spreuk te vinden, maar uiteindelijk lukten het de kleuters om samen met de mama's en papa's de sprookjesfiguren terug naar het bos te brengen.














Ook namiddag kwam er nog een heel leuke en lekkere verrassing, want de ijskar kwam langs om iedereen te trakteren op een heerlijk ijsje.