zaterdag 20 februari 2016

Eefje Donkerblauw.

In de tweede en derde  kleuterklas werkten we voor de vakantie 1 weekje rond het verhaal van Eefje Donkerblauw. Eefje Donkerblauw houdt erg veel van blauw. Alles is blauw. Haar stoelen, haar bed, haar confituur zelfs haar goudvis! Maar dan  leert ze koning Goudgeel kennen...
De eerste dag deden we in de klas alleen maar dingen met blauw. We kwamen helemaal in het blauw naar school, we bouwden een blauw huis, we maakten een blauw kunstwerk, in de winkel kon je alleen maar blauwe dingen kopen. De tweede dag kwam geel erbij. En dan leerden we kleuren mengen. We maakten een mooie kleurenkroon en we leerden een leuk liedje.




 Onze blauwe kunstwerken zijn nog even te bewonderen in de glazen gang.













 Geel en blauw samen geeft...groen!


De ballonnen werden vol gespat met allerlei kleurtjes. De ballonnen hangen nu in onze gang. Dankjewel aan meester Wim om die voor ons op te hangen.


Hip hip hoera voor Gaëlle!

Gaëlle werd 6 jaar en dat hebben we gevierd met heerlijke cupcakes en fruitsap. Gaëlle bracht ook een mooi geschenkje mee voor de klas. Dankjewel Gaëlle.







maandag 15 februari 2016

De postbode een handje helpen.

Vandaag zijn we gestart met het thema 'de postbode', en hoe konden we dit beter starten dan een uitstapje met de postbode zelf? :-)
De postbode kwam ons halen en samen met hem hebben we een heleboel brieven/kranten en folders gepost. Dat was echt reuzefijn! :-)