maandag 4 maart 2013

Hip hip hoera voor Matteo !

Matteo werd donderdag 28 Februari 5 jaar.
Hij trakteerde met heerlijke wafeltjes, confituurtaart, chocolademelk, fristi en fruitsap.
Hij bracht voor in onze tuin een prachtig vlinderhuisje mee. Opa heeft die helemaal zelf gemaakt. Dankjewel opa en Matteo voor dit mooie geschenk.
 Kleine broer Leon kwam eventjes op bezoek. Hij bracht voor alle kleuters en voor de meters van Nora en Matteo een geschenkje mee.


thema 'vriendjes' in de tweede en derde kleuterklas.

 Tijdens het thema 'vriendjes' hebben we heel wat leuke dingen gedaan. In de tweede en derde kleuterklas was het thema ' vriendjes' en in de eerste kleuterklas was het thema 'muziek'. Met die twee thema's kun je heel veel samen doen. De kleuterklasjes werkten samen als echte vriendjes. De vriendjes van de tweede en derde kleuterklas gingen muziek maken in de eerste kleuterklas en de vriendjes van de eerste kleuterklas kwamen kleien en brieven 'schrijven' in de derde en tweede kleuterklas. We gingen samen naar de bioscoop en samen naar de Disco. Juf Conny speelde voor alle vriendjes TikTak. We kregen bezoek van verschillende muzikanten in de klas van Juf Eline.
Het waren drukke dagen!



We hadden een echt uitwisselsysteem. een groepje vriendjes van de eerste kleuterklas kwam naar ons klasje en een groepje van onze vriendjes ging ondertussen naar de eerste kleuterklas.
Samen dansen, boekjes kijken, kleien, brieven 'schrijven, in de poppenhoek spelen  en natuurlijk ook in de winkel spelen.


De winkel is al bijna helemaal leeg gekocht.


 De kinderen van ons klasje maakten een geschenkje voor hun vriendje. Ze rolden van klei parels om er later een mooie ketting van te maken. De kindjes van de eerste kleuterklas kwamen ook graag eens kleien in de klas.


 Onze vriendjes van de derde kleuterklas maakten een portret van hun vriendje.



In de eerste kleuterklas was het thema 'Muziek'. Onze vriendjes gingen heel graag muziek maken in de eerste kleuterklas.



Onze vriendjes moesten de parels voor hun ketting ook nog mooi schilderen.
Maken van de ketting.

Samen kijken naar  de film' Plop en de Viool'.
 Samen naar de Disco.



Onze brief voor onze vriendjes moeten natuurlijk ook gepost worden.

De mama van Roosje en Jesse bracht een viool mee.



 De papa van Gaëlle bracht een Klaroen mee naar de klas. En daar moet je niet zomaar op blazen. Kijk maar eens naar de lippen van Stan. Zo moet het!




Vingerpoppetjes maken voor ons versje:
Eendje, Eendje kom eens even.
Ik wil jou een kusje geven.
Kikker, Kikker ik kom hou.
Want ik hou zoveel van jou!


Samen luisteren en kijken naar het verhaal van Peter en de Wolf.


 En dan is er voor iedereen een geschenkje. Onze mooie ketting hebben we in een leuk doosje gestopt.